Italienska delikatesser på ett café

Italienska delikatesser på ett café

Godmorgon, nu river vi av ett inlägg innan det har blivit dags för helg!

I helgen blir det väldigt lugnt med mycket tid i soffan, det är helgen precis innan löning och jag är fruktansvärt trött på att vara ute och flänga så det passar perfekt med några dagars återhämtning. Efter jobbet kommer jag gå förbi ett café i Luleå, som heter Emporio Barattini, för att köpa med mig lite italienska delikatesser hem till kvällens fredagsmys. Min förkärlek till italienska maträtter och delikatesser går inte att undgå, de har en fantastisk matkultur och jag har spenderat många somrar nere på den Italienska Rivieran. Storstäderna i Italien är fantastiska på alla sätt och vis men det är de små byarna längs med Medelhavet är helt enkelt oslagbara. Att bara sitta på ett café och blicka ut över havet med en espresso, det är livskvalité på hög nivå. Här i Luleå kan jag få en del av den italienska kulturen när jag går in till Emporio Barattini, doften av kaffe och alla delikatesser får en att drömma tillbaka till Italien.

Nog om delikatesser, caféer och Italien. Jag satt precis här på kontoret och hade en liten spännande diskussion med en kollega om just fredagar. Varje fredag så är jag på jobbet ungefär tjugo minuter innan jag börjar och alltid helt pigg, vilket är lite lustigt eftersom man borde vara extra trött efter en hel veckas arbete. Med totalt fyra larm på telefonen varje morgon så är fredagen den enda dagen som jag vaknar vid det första larmet och jag verkligen flyger upp från sängen, fylld med energi. Däremot åtta timmar senare så kan jag somna på plats, då blir jag fruktansvärt trött och vill bara lägga mig i sängen. Vi pratade en stund om det här och det finns egentligen inget riktigt bra svar på varför man är pigg på arbetsveckans sista dag när det rent logiskt borde vara tvärtom. Finns det kanske någon där ute som har ett bra svar?


Kommentarer är stängda.